- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 15 dkg zsír vagy 20 dkg margarin
- 3 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- lekvár
- porcukor
- só
Az élesztőt langyos tejben kevés liszttel és cukorral felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a liszttel, a zsiradékkal, a cukorral, a citrom reszelt héjával és levével, a maradék tejjel, csipetnyi sóval. Finom kelt tésztát dagasztunk, két cipóba tesszük, pihentetjük, majd alálisztezett tepsin kinyújtjuk, nagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, v. kockákra vágjuk, megtöltjük lekvárral, ráhajtjuk a másik félét, kizsírozott, kilisztezett tepsiben egymás mellé tesszük, ahogy begyújtjuk a sütőt, rögtön betesszük, és közepes hőfokon megsütjük. Mikor kivesszük, tálra rakjuk, és megszórjuk porcukorral a tetejét.