Könnyű, foszlós, édes kalács, aminek a közepébe főtt tojásokat helyezünk és úgy sütjük aranyló barnára. Húsvétra kiváló választás az ünnepi asztalra.
- 50 dkg liszt
- fél csomag élesztő
- 3 evőkanál porcukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál só
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 dl langyos tej
- 6 főtt tojás
- pisztácia, mogyoró, szórócukor – tetszés szerint
- 1 tojás – a lekenéshez
A szokásos módon bedagasztjuk a tészta hozzávalóit. Amikor megkelt, 6 egyforma darabra osztjuk, majd ezeket is megfelezzük és az így kapott 12 db gombócot, egyenként kb 25 cm hosszúra sodorjuk. Majd 2 rudat összesodrunk, végüket összecsípva kör alakúra formázzuk. Sütőpapíros tepsibe rakjuk és hagyjuk kelni. A tojásokat pár percig forraljuk. A tésztát lekenjük enyhén felvert tojással, a közepébe belehelyezzük a tojásokat és megszórjuk aprított pisztáciával. Előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!