- 50 dkg leveles vajas tészta
- 1 kg kemény húsú őszibarack
- 15 dkg tört piskótamorzsa (összetört babapiskóta vagy száraz, töltetlen teasütemény, vagy édes kétszersült is jó)
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 tojás a tetejére
Az őszibarackot kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Kicsurgó levével együtt mély tálba tesszük, és a citrom levével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. Kis lángon csak annyira forrósítjuk, hogy kevés levet eresszen. Ezután a tűzről lehúzzuk, belekeverjük a fűszereket meg a cukrot és annyi piskótamorzsát, amennyi a levét felszívja. Hagyjuk kihűlni. A tésztát lisztezett deszkán két részre vágjuk (amíg az egyik darabbal dolgozunk, a másikat visszatesszük a hűtőbe, nehogy túlságosan megmelegedjen). Nagyon vékony, nagy lappá nyújtjuk. A tésztát a szélén, egy csíkban meghintjük kevés piskótamorzsával, majd a töltelék felét egyenletesen ráhalmozzuk. Szorosan felcsavarjuk, a rudat sütőlemezre tesszük. Tetejét felvert tojással bekenjük, de ügyelünk arra, hogy a tojás ne folyjon az oldalára, mert sülés közben nem fog szépen megemelkedni. A másik rudat ugyanígy elkészítjük, és előmelegített, forró sütőbe toljuk. Közepes lángon megsütjük. Csak akkor vágjuk fel, ha kihűlt.