A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál finomliszt
- 4 evőkanál rétesliszt
- fél csomag sütőpor
- fél bögre lefőzött feketekávé
A krémhez:
- 2 csomag készen vásárolt tiramisu krémpor
- 5 dl tej
A tetejére:
- kakaópor
- 1 dl tejszín
A tésztához felverjük a tojások fehérjét géppel, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, egyenként a tojások sárgáját, ezután pedig kanalanként hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, de ezt már óvatosan keverjük. Vajazott, lisztezett, közepes méretű tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben 180°C-on tűpróbáig sütjük.
A krémet a tejjel elkészítjük a rajta levő utasítások szerint. Amikor a piskóta kihűlt, meglocsoljuk kávéval és három lapra vágjuk. Ezután megtöltjük a krémmel úgy, hogy a bevonására is jusson. A tejszínt kemény habbá verjük, és díszítésként habzsákból a sütemény tetejére nyomunk belőle. Végül jól megszórjuk kakaóporral.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.