- 5 dl feketekávé
- 250 g mascarpone
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag Dr. Oetker tejszínízű habpor
- 3 dl tej
- 1 csomag babapiskóta
- kakaópor
A tejszínhabport a tejjel összekeverjük, és habverővel kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük a cukorral, 2 dl feketekávéval és a tejszínhabbal. A babapiskótát egyenként belemártogatjuk a megmaradt 3 dl feketekávéba, vigyázva hogy el ne ázzon. Egy őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral, és az alját kirakjuk babapiskótával. Erre egy sor krém, megint babapiskóta, majd krém. A tetejét babapiskótával zárjuk. Másnapig hűtőben tartjuk, kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és lehet fogyasztani.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.