Tészta:
- 4 tojás
- 27 dkg cukor
- 1 dl víz (meleg)
- 1 dl étolaj
- 27 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 2 dl feketekávé (a tészta öntözéséhez)
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 2 evőkanál cappuccino por (vaníliás)
- 5 evőkanál porcukor
- 3 dl habtejszín
- 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor (szóráshoz)
A piskótához a 4 tojássárgáját, a cukrot, az olajat és a meleg vizet összekeverjük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk. Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát (36 × 22 cm), előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük. Mikor kész, elfelezzük. Egyik felét egy piskóta hosszúságú, mélyebb tálba, vagy tepsibe fektetjük.
A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cappuccino port és a porcukrot. Jól elkeverjük. Felverjük a tejszínt, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A felét rákenjük a kávéval locsolt tésztára. Ráhelyezzük a másik fél tésztát. A maradék kávéval öntözzük, és a maradék krémet a tetejére simítjuk. Kakaóport szitálunk rá. Hűtőben jól lehűtjük, majd tálaljuk. Jó étvágyat!
Iluska receptje.