Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 15 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 6 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 4 dl tej
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
A tetejére:
- kókuszreszelék
A felvert tojásfehérjéből, a porcukorral, a liszttel elkevert sütőporral és a kókusszal együtt kb. 170-180°C-on kezdjük el sütni a tésztát, majd 5 perc múlva állítsuk vissza 150°C-ra, és így süssük készre. Figyelni kell, mert a hab a kókuszreszelék miatt könnyen megéghet! A krémhez a 6 tojássárgáját, a vaníliás pudingport 10 dkg cukorral és 4 dl tejjel felfőzzük. A 20 dkg margarint a 10 dkg porcukorral habosra keverjük, végül a kihűlt krémmel összekeverjük. A tészta tetejére kenjük, jól megszórjuk kókuszreszelékkel, és felkockázzuk.
Kiadós és nagyon finom!
Nyul Józsefné receptje.