Tészta:
- 130 g őrölt mandula (nem liszt!)
- 130 g teff liszt
- 160 ml kókuszolaj
- 1/4 teáskanál finomítatlan tengeri só
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
Töltelék:
- 2 közepes alma
- 2 dl rizstejszín
- 2-3 evőkanál kókuszcukor
- 1/2 teáskanál fahéj
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A tésztaalap elkészítéséhez keverjük össze a száraz hozzávalókat az olvasztott kókuszolajjal. Nagyon jó kis tésztává fog összeállni. Vegyünk el belőle kb. egy fél decis darabot, amit majd rámorzsolunk a süti tetejére, a többit pedig nyomkodjuk egy 22 cm-es kerek tortaforma aljára úgy, hogy pereme is legyen. Süssük elő 15 percig, amíg éppen csak elkezd színt kapni. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A meghámozott és magházuktól kivájt almákat igen vékony cikkekre szeleteljük, majd egy keverőtálban összeforgatjuk a sűrű, krémes rizstejszínnel. Adjunk hozzá az alma édességétől függően 1-2 evőkanál kókuszcukrot, ízesítsük fahéjjal, majd keverjük óvatosan össze. Ha a tészta elősült, kivesszük és még forrón ráhalmozzuk a tölteléket. Az almákat körkörösen igazgassuk el rajta. Ha kész, rámorzsoljuk a félretett tésztát, meghintjük a tetejét is egy evőkanál kókuszcukorral, majd visszatesszük a sütőbe még kb. 45 percre, hogy gyönyörű pirosra süljön.
Jó étvágyat kívánok!
Szabókiné Jung Andrea receptje.