A tésztához:
- 4 tojás
- fél csomag sütőpör
- 4 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál cukor
- 4 db alma
- kevés fahéj
- 3 evőkanál méz
- 2 kanál vaj
- 7 kanál liszt
- kevés tejszín
A tetejére:
- 1 kis dobozos (2 dl) Hulala habtejszín
- 2 kiskanál fahéj
- zselatin
A tojásokat kikeverjük a vajjal. A liszthez adjuk fahéjat és a sütőport, a tejfölt és a cukrot, végül a tojással alaposan összekeverjük. Egy kivajazott, közepes méretű tepsibe öntjük a masszát. Az almát meghámozzuk, apró kockára vágjuk. A mézet karamelizáljuk, felöntjük tejszínnel, megforgatjuk alaposan benne az almakockákat, végül beleszórjuk a masszába úgy, hogy mindenhová jusson. Előmelegített sütőben 170-180°C-on kb. 25 perc alatt készre sütjük (tűpróba). A tetejére a tejszínt kemény habba verjük, hozzáadjuk a fahéjat, az elkészített zselatint, és hűtőben kicsit dermesztjük. Ezután rásimítjuk a tésztára, és fahéjjal megszórjuk a tetejét.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.