- 1 csomag réteslap
- 50 dkg nyers sütőtök (tisztán mérve)
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 dl tejföl
- 1 tojás
- fél dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor és/vagy fahéj
- ízlés szerint cukor
- csipetnyi só
- porcukor a megszóráshoz
A tisztított, nyers sütőtököt az almareszelő durva fokán lereszeljük. A tejfölt és a tojást habosra keverjük, majd összekeverjük a reszelt tökkel. Ez után annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne folyjon a töltelék. Megsózzuk, majd cukorral és a vaníliás cukorral (fahéjjal) összekeverjük. A réteslapokat szétszedjük, kettőt (vagy hármat, aszerint, hogy hány lapból áll) egymásra terítünk, és olajjal megkenjük. A szélére egy csíkban, egyenletesen ráhalmozzuk a töltelék felét, majd összecsavarjuk. A rétesrudat óvatosan átcsúsztatjuk az olajjal megkent sütőlemezre, ezután a másik rétest ugyanígy elkészítjük. Mindkettő tetejét bekenjük kevés olajjal, és az előmelegített forró sütőben pirosra sütjük. Még melegen felszeleteljük és porcukorra megszórva, desszertként tálaljuk.