Tészta:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 dl víz
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 25 dkg finom túró
- vaníliás cukor, cukor ízlés szerint
- 5 dl cukrászhab
- 2 × 125 g áfonyás joghurt
- 2 csomag (2 × 10 g) zselatin
- áfonyaszemek
A tésztához 4 tojássárgáját kikavarunk 20 dkg cukorral jó habosra, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Mikor jó habos, hozzáadunk kanalanként 25 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport, végül a tojások felvert kemény habját is óvatosan beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt kerek tortaformában (27 cm) készre sütjük 160°C-on. Ha kihűlt, kétfelé vágjuk.
A krémhez 25 dkg finom túrót áttörünk jó apróra, és ízesítjük (vaníliás cukor, cukor). Felverünk fél liter cukrászhabot jó keményre, majd óvatosan hozzákavarjuk. Ezután 2 kis pohár áfonyás joghurtot is hozzáadunk, amiben elkeverünk 2 csomag zselatint (a hátoldalon lévő utasítás szint készítjük el, langyosra hűtve). Majd ezt is belekavarjuk, és hozzáadunk áfonyaszemeket (lehet fagyasztott is). Ezzel a krémmel betöltjük a 2 lapot, majd az oldalát és tetejét is lekenjük a krémmel. Jó lehűtjük, és tetszés szerint díszítjük. Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.