Tészta:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 20 dkg porcukor
- 35 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 fürt szőlő (a szemeket félbevágjuk, kimagozzuk)
Tetejére:
- 3 dl tejszínhab
- csokoládéreszelék
- pár szem szőlő
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral nagyon habosra verjük, a sütőporos lisztet óvatosan hozzákeverjük. Egy 35 × 25 cm-es tepsibe a felét beleöntjük, a másik felébe beleszitáljuk a kakaóport, összekeverjük és rácsorgatjuk a fehér tésztára. 180°C-on 20 perc alatt készre sütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet. A tejet a pudinggal és a 4 kanál cukorral felfőzzük, hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot óvatosan hozzákeverjük. A tésztát kettévágjuk, megkenjük krémmel, a kimagozott, félbevágott szőlővel kirakjuk, majd újra krém következik, és a tészta másik felével beborítjuk. A tetejét és az oldalát is megkenjük krémmel. Egy órára hűtőbe tesszük, aztán a felvert tejszínhabot a tetejére simítjuk. Csokoládéreszelékkel és szőlőszemekkel díszítjük.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.