Tészta:
- 8 tojás
- 16 dkg cukor
- 20 dkg finomliszt
- csipet sütőpor
A fenti hozzávalókból hagyományos módon, 25 cm-es kerek tortaformában 2 lapot sütünk 180°C-ra előmelegített sütőben. Egyben is megsüthetjük, aztán kettévágjuk.
Rizskrém:
- 20 dkg rizs
- 4 dl víz
- 1 liter tej
- 10 dkg mazsola
- 1 evőkanál cukor
- 2-3 dkg kandírozott narancshéjkocka
- zselatinoldat (4 evőkanál zselatin + 2 dl víz)
Pudingkrém:
- 5 dl víz
- 5 dkg pudingpor (ízlés szerint lehet vaníliás, tejszínízű, stb.)
- 10 dkg cukor
Hab:
- 4 dl habtejszín
A rizskrémhez a rizst a vízben és a tejben megfőzzük, majd belekeverjük a mazsolát, a cukrot, a kandírozott narancshéjkockákat és a zselatinoldatot. A pudingkrémhez a vízben megfőzzük a pudingport a cukorral. A tejszínt felverjük kemény habbá, majd ezt a három összetevőt összekeverve készítjük el a krémet. Ezzel töltjük meg a lapokat. Kívülről tejszínhabbal vonjuk, be, majd mazsolával, narancshéjjal díszítjük.
Zavodáné Éva receptje.