A tésztához:
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg olvasztott sütőmargarin
- 1 evőkanál méz
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 23 csapott evőkanál liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 9 dl tej
- 3 tojássárgája
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Valamint:
- 5 dl tejszínhab
A tészta hozzávalóit kikeverjük. 2 lapot sütünk belőle tepsi hátán. A 3 csomag vaníliás pudingport 9 dl tejben, 3 tojássárgájával felfőzzük. A vajat és a porcukrot kikeverjük, és a kihűlt vaníliás krémhez keverjük. Ezt a krémet rákenjük az első lapra. A krém tetejére a felvert tejszínhabot rásimítjuk, ennek a tetejére borítjuk a második lapot. Tetejére porcukrot hintünk. Egy egész éjszakát hűtőszekrényben hűtjük.
Nagyon szép magas lesz, nem esik össze. Esküszöm, hogy finomabb, mint akármelyik bolti, cukrászdai krémes! Nagyon finom édeskés a vaníliás krém, a tejszínhab semleges íze gyönyörűen ellensúlyozza az édességét…
Isteni, próbáljátok ki!
N. Kriszti receptje.