Tészta:
- 6 tojás (ha kicsik, akkor 7 db)
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál szalalkáli
Töltelék:
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- cukor ízlés szerint
- málna (fagyasztott is jó)
A tekercsbe én mindig szalalkálit teszek, mert könnyebb hajtani. Megsütöm a piskótát, kiborítom deszkára, hagyom teljesen kihűlni, majd nagyon éles késsel kettévágom. Ekkor szétnyitom, és az alsót kenem meg először krémmel, feltekerem aztán a felső részt belül. Hozzáillesztem az előzőleg feltekert tekercshez, és szépen rátekerem. Ezt még odahaza tanultam a szomszéd nénitől, aki lakodalmakba sütött.
A krémhez a pudingot 3 dl tejben a cukorral együtt megfőzzük, majd míg hűl, a habot felverjük keményre. Amikor kész, a kettőt összekeverjük. A málnaszemeket is beleforgatjuk. Nem baj, ha kicsit megtörik a málna, könnyebb lesz rákenni a piskótára. Feltekerjük, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Farkasné Joó Ibolya receptje.