A tésztához:
- 10 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
A krémhez:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 3 dl habtejszín
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral felverjük, közben a tojássárgát is hozzáadjuk. Ezután a lisztet óvatosan hozzákeverjük. Az így kapott masszát egy kb. 29 × 33 cm-es tepsiben – sütőpapíron– megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.
A krémhez a pudingport a tejben előírás szerint megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt pudinghoz adjuk a kókuszreszelékkel és a tejszín felével együtt. Ezt a krémet kenjük rá az alsó a piskótalapra. A tejszínhab másik felét a felső piskóta tetejére simítjuk.
Czine Zsuzsanna receptje.