Piskóta:
- 10 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
Krém:
- 30 dkg málna
- 16 dkg porcukor
- 3 dl málnás joghurt
- 1 csomag málnás, vagy vaníliás pudingpor
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Díszítés:
- málna
A tészta hozzávalóiból 2 piskótalapot készítünk közepes méretű tepsiben.
A krémhez a málnát összekeverjük a porcukorral, majd félrerakjuk levet ereszteni. Ezután a levéhez hozzákeverjük a pudingport, és a joghurttal együtt sűrűre főzzük. Finoman beleforgatjuk a málnaszemeket, majd kihűtjük. A tejszínt felverjük a fixálóval, és felét a krémhez keverjük.
A két lap közé simítjuk a krémet (hagyjunk belőle a díszítéshez), majd egy réteg tejszínhab következik. A tetejét megkenjük a maradék krémmel, és díszíthetjük tejszínhabbal, málnával.
Czine Zsuzsanna receptje.