- 5 dl tej
- csipet só
- 20 dkg rizs
- 15 dkg porcukor
- 1 doboz ananászkonzerv
- 1 csomag színtelen tortazselé
- 2 dl habtejszín
- 5 evőkanál eperdzsem
- fél dl víz
A tejet a sóval felforraljuk, beleöntjük a megmosott, lecsepegtetett rizst, és puhára főzzük. Az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Mikor kész, lefedjük, hogy teljesen magába szívja a maradék folyadékot, majd hagyjuk hűlni. Később belekeverjük a porcukrot. Az ananászt leszűrjük. Kibélelünk egy őzgerincformát sütőpapírral. A tejszínt kemény habbá verjük, és összeforgatjuk a rizzsel.
A rizs felét beleöntjük az őzgerincformába, arra rászórjuk a ananászt, a tetejére hagyjunk díszítésnek. Befedjük a maradék rizzsel, és hűtőben dermesztjük 4 órát. Ezután tányérra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és átlósan kirakjuk ananásszal, az oldalát pedig megkenjük lekvárral. A tortazselét az ananászlével elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, végül bevonjuk vele a desszertünket. Hűtőben 2 órát dermesztjük.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.