A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 3 tojás
- 3 dl 20%-os tejföl
- 1 közepes citrom reszelt héja és leve
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Szükséges még:
- kb. 80 dkg ropogós cseresznye
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Mivel fagyasztottat használtam, a cseresznyét először kiolvasztottam. A tésztához a tojásokat kikevertem a porcukorral és a többi hozzávalóval, végül a sütőporral elkevert lisztet is beleszitáltam, összekevertem. Sütőpapírral bélelt 20 × 30 cm-es tepsibe simítottam a tésztamasszát, a tetejét kiraktam a cseresznyével. Fahéjas kristálycukrot szitáltam a tetejére, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt (tűpróba!) megsütöttem. A tepsiben hagytam kihűlni, majd szeleteltem és porcukorral meghintve tálaltam.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!