A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 2 tojás
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- csipet só
A tetejére:
- 10 dkg darált dió
- 3-4 evőkanál kristálycukor
- 1 üveg magozott cseresznye
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral és a lágy vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a liszt és a tej felét, majd jól kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet, a sót és a lisztet, majd egy fakanállal jó hólyagosra keverjük. Lágy galuskatésztát kell kapnunk! A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a tészta masszába keverjük. A tésztánkat langyos helyen duplájára kelesztjük (kb. 40 perc), majd újból egy fakanállal jól kikeverjük és ismét kelesztjük kb. 20 percet.
20 × 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztánkat beletesszük. A tetejét elsimítjuk, tejjel lekenjük, majd magozott cseresznyével és cukrozott dióval megszórjuk. 170°C-ra fokra előmelegített sütőben sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!