A kelt tésztához:
- 30 dkg liszt
 - 12 dkg margarin
 - 2 dkg élesztő
 - 1 teáskanál cukor
 - 1/2 dl tej
 - pici só
 - 5 tojássárgája
 - 1 evőkanál tejföl
 
A tetejére:
- eperlekvár
 - 70 dkg rebarbara
 - 5 tojásfehérje
 - 25 dkg cukor
 
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Nagyméretű tortaformába tesszük, a tetejét megkenjük eperlekvárral, megrakjuk az enyhén megpárolt rebarbarával, amit egy kevés cukorral megszórunk. Félig megsütjük, utána rátesszük a 25 dkg cukorral felvert 5 tojásfehérjét, és készre sütjük. A habot megszórhatjuk durvára vágott dióval és csokidarabokkal.
Szokolikné Klári receptje.










