- 60 dkg liszt
- 3 evőkanál cukor
- 3 tojás
- 5 dl tej
- pici só
- 35 g friss élesztő
- olaj
A hozzávalókból tésztát keverünk, simára eldolgozzuk, lehet botmixerrel is. Ez a tészta tulajdonképen olyan mint a palacsinta tészta csak sűrűbb állagának kell lennie. Az élesztőt nem kell külön felfuttatni, azt is belemorzsoljuk. Hagyjuk megkelni.
Amikor a tészta megkelt tarkedli sütőbe szoktam kisütni. Négyet sütök egyszerre, egy pici olaj és mehet bele egy evő kanálnyi tészta, picit eltapogatom olajas kanállal s mindkét felét megsütöm. Közepes gázon sütöm hogy átsüljön. Ha nincs valakinek tarkedli sütője, úgy is megoldható. Egy lábosba forralunk olajat, belekanalazzuk a tésztát.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.