A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 tojás
- egy csipetnyi só
- egy csipetnyi kristálycukor
- 1,5 dl tej
A tészta megkenéséhez:
- 10 dkg vaj
A töltelékhez:
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 20 dkg fekete szőlő
A tetejére:
- 2-2 evőkanál vaj és tejföl
A tésztához az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A kimért liszthez adjuk a tojást, a sót, majd hozzáadjuk az élesztőt is, és puha tésztává dolgozzuk. Meleg helyen fél órát pihentetjük. A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk, megkenjük vajjal és a tejföllel, amibe elkevertük a keményítőt. Beterítjük szőlővel. A másik tésztával is ugyanígy járunk el, majd feltekerjük. Zsírozott tepsibe rakjuk mindkettőt, további 20 percig pihentetjük, majd a 2-2 evőkanál vajból és tejfölből álló keverékkel bekenjük és 180°C-ra előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Havasi Zsuzsa receptje.