A tésztához:
- 15 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- másfél dl tejföl
- csipet só
- 1 tojás
- 2 kávéskanál citromlé vagy ecet
- 1 tojás a rudak megkenéséhez
A piskótához:
- 4 egész tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 kávéskanál citromlé
- 4 evőkanál víz
Töltelék:
- meggy, cseresznye, szőlő stb. (használhatunk más gyümölcsöt is)
A rétestésztához 10 evőkanál lisztet a tejföllel, tojással és csipet sóval összegyúrjuk, kisodorjuk. Utána a margarint kissé puhára melegítjük a mikróban, és hozzákeverjük a megmaradt 5 evőkanál lisztet, ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Az egészet összetekerjük és 4 részre vágjuk. Míg a piskótát elkészítjük, hideg helyre tesszük. A piskótához az egész tojásokat jó habosra keverjük a cukorral, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük. A pihentetett rétestésztát egyenként kisodorjuk vékonyra, piskótamasszával megkenjük, tetszőleges gyümölccsel megszórjuk és feltekerjük. Mind az 4 cipónál ugyanezt tesszük. A rétesrudakat lekenjük tojással, és sütjük.
Laktatóbb és töményebb a hagyományos réteseknél. Nagyon finom!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!