- 25 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- késhegynyi só
- 10 dkg vaj
- 8 evőkanál hideg víz
- 2 teáskanál ecet
- 1 kg szilva
- 1,2 dl tejszín
- 2 tojás
- késhegynyi őrölt fahéj
A lisztet 1 evőkanál cukorral, a sóval, a darabokra forgácsolt vajjal, a vízzel és az ecettel a konyhai keverőgép segítségével kikeverjük, majd hideg kézzel, nyújtható, sima tésztává gyúrjuk, és fóliába csomagolva 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a szilvát megmossuk, leszárítjuk, megfelezzük és kimagozzuk. A süteményformát kivajazzuk. A sütőt 220°C-ra felhevítjük. A tésztát egy liszttel meghintett deszkán kinyújtjuk, és a formát úgy béleljük ki vele, hogy 2 cm magas pereme is legyen. A szilvát rozettaszerűen, a gyümölcs domború felével lefelé sűrűn rárakjuk a tésztára. A sütő középső részére téve 10 percig sütjük. Közben a tejszínt a tojásokkal, a maradék cukorral és a fahéjjal összekeverjük, ráöntjük a szilvára, és a süteményt további 25 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt a lehűtött szilvatortát tetszés szerint színes cukorral is meghinthetjük.