- 20 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 12 dkg margarin
- 1 tojás
- 60 dkg szilva
- kockacukor
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 3 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 2-3 teáskanál fahéj
- 1 dl tejföl
- 2 tojásfehérje
A lisztet, cukrot, margarint, a tojást kikeverjük és a tésztát egy kivajazott tortaformába simítjuk, úgy, hogy kb. 3 cm-es pereme legyen. A szilvát félbevágjuk, a mag helyére 1-1 kockacukrot teszünk. A túrót a tojássárgákkal, a cukorral és a tejföllel kikeverjük, a habbá vert fehérjét hozzáadjuk. A tölteléket a tésztára kenjük, a szilvákkal feldíszítjük. 200°C-on kb. 40 percig sütjük. Fahéjjal megszórjuk.