- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 pohár joghurt
- 1 dl olaj
- 3 dl liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- kb. 70 dkg felezett szilva
- őrölt fahéj
- mandulaforgács
A tojásokat a cukorral habosra felverem, hozzáadom a joghurtot és az olajat, és ezekkel is jól összekeverem. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összekeverem, és folyamatosan a masszához adagolom. Zsírpapírral kibélelt lapos jénaiba öntöm. A tetejét megszórom bőven őrölt fahéjjal és vanília cukorral, majd sűrűn megrakom a szilvával. A tetejére mandulaforgácsot szórok. Előmelegített sütőben először 15 percig nagy lángon (gázsütő 6-os), majd kb. 20-25 percig kislángon (3-as) sütöm. Tálaláskor a tetejét megszórom melegre nem olvadó cukorral. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e.
dr. Keresztes Csabáné receptje.
Csoma Margareta mondta
Köszönöm, hogy újra megjelent a Web Cukrászda receptsorozat, melyet nagyon hiányoltam. Köszönjük a sok recepteket. Boldog új évet kívánok!!!