A kosárka tésztája Farkasné Joó Ibolya áfonyás pitéje alapján készült, nagyon finom!
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 0,5 dkg sütőpor
- 1/4 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- 20 dkg magozott szilva
- 1,5 dl tej
- 1 tojás
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál fahéj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kezünkkel gombócokat formálunk, majd a gombócokból egy vajazott, lisztezett muffinformába kosárkákat formálunk. A töltelékhez a szilvát pépesítjük, a cukrokkal, fahéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejet, a tojást és a pudingport. Nem kell összefőzni. A szilvás tölteléket a kosárkákba kanalazzuk és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Akkor jó, ha már a kosárka széle kezd barnulni. Ez nekem gázsütőben 25 perc volt.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!