- 1 kg burgonya
- 1 tojás
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál búzadara
- kb. 30 dkg finomliszt
- só
- szilva
- fahéj
- porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- zsemlemorzsa
- olaj
- porcukor
A burgonyát jól megmossuk, héjastól feltesszük főni. Megpuhult héját lehúzzuk és krumplinyomón átnyomjuk. Sózzuk,hozzáadjuk az olajat, tojást, búzadarát és fokozatosan beleszitáljuk a lisztet (krumplitól függ mennyi kell bele). Összegyúrjuk, kinyújtjuk, felkockázzuk. Szilva nagyságától is függ mekkora kockára vágjuk. Szilvát kétfelé vágjuk, fahéjat a porcukorral és vaníliás cukorral összekeverjük. Szilvák mélyedéseibe beleteszünk egy kávéskanál fahéjat, rátesszük a kockákra és gombócot formázunk a tésztákból. Zsemlemorzsát megpirítjuk az olajon. Gombócokat forrásban levő vízbe tesszük. Mikor fel emelkedik a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük. Leszűrjük és zsemlemorzsába forgatjuk. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
Kiss Imréné receptje.