Szeptemberben volt a Szilvanapok Szarvason. Ellátogattam, és jó pár szilvás süti receptjével tértem haza. Íme az első kipróbálva! Annyit változtattam rajta, hogy az 1 bögre cukor helyett csak egy jó fél bögrényivel tettem bele, és így is nagyon finom volt!!
- 1 bögre szilvalekvár
- 1 bögre tej
- 1 bögre cukor
- 2,5 bögre liszt
- 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
- ízlés szerint darabolt dió
A lekvárt a tejjel simára kavarjuk, beleszórjuk a cukrot, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet. Jól kikeverjük, majd kisebb méretű zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és 170-180°C-on kisütjük (tűpróba!). Darabos dióval megszórva még finomabb. A bögre mérete teljesen mindegy, a lényeg, hogy mindent ugyanazzal kell mérni. Én 3 dl-eset használtam, és 39 × 23 cm-es tepsiben sütöttem.
Más lekvárral is elkészíthető » Birsalmalekváros bögrés süti
Kiss Imréné Magdi receptje.