A tésztához:
- 80 dkg liszt
- 1 evőkanál só
- 1,5 dl olaj
- 5 dl tej
- 5 dkg élesztő
A megkenéshez:
- 20 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 1 evőkanál tejföl
- kevés só
A díszítéshez:
- szezámmag, reszelt sajt, stb.
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk és puha tésztát gyúrunk. Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk, 3 db cipót formálunk, majd gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat egyenként megkenjük a töltelékkel. Ehhez 3 tojássárgáját a margarinnal és a sóval habosra keverjük. Feltekerjük, mint a bejglit. A tejfölt az 1 tojássárgával kikeverjük, a rudakat megkenjük, szezámmaggal vagy sajttal megszórjuk és 45 fokos szögben tartva háromszögeket vagdalunk belőle. Még fél óráig meleg helyen tartjuk, kelesztjük, majd 180°C-on sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!