- 50 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 dl tejszín
- 2 dkg só
- 1 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 2 dkg élesztő
- 1 tojás a kenéshez
- mák, szezámmag, mandulaforgács a szóráshoz
Az élesztőt elkeverjük a cukros tejszínben (a tejszínt nem kell meglangyosítani mielőtt belekeverjük az élesztőt), hozzáadjuk a többi alapanyagot, és közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, először félbehajtjuk, majd még egyszer félbehajtjuk. 10-12 órán át hűtőben pihentetjük. Sütés előtt ujjnyi vastagra kinyújtjuk, félbehajtjuk, majd még egyszer ujjnyi vastagra nyújtjuk, és lóhere alakú formával kiszaggatjuk. Lisztezett sütőlemezre tesszük, a tetejét felvert tojással megkenjük, felét mákkal, felét szezámmaggal megszórjuk. Negyedórás kelesztés után előmelegített sütőben kb. 200°C-on megsütjük.