A tésztához:
- 0,5 kg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 5 tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 1 citrom leve
- kevés só
A töltelékhez:
- 35 dkg cukor
- 30 dkg darált dió
- 5 tojásfehérje
- 1 citrom reszelt héja
A tésztát este készítjük el, és másnap sutjuk meg. Ehhez a vajat eldörzsöljük a liszttel, összegyúrjuk a tojássárgákkal, cukorral, tejföllel, sóval és citromlével. A tölteléket úgy készítjük el, hogy a darált diót, reszelt citromhéjat és a cukrot könnyedén elkavarjuk a kemény habba vert tojáshabbal. A tésztát vékonyra nyújtjuk, 15 × 15 cm-es kockákat vágunk belőle. A töltelékből mindegyik közepére teszünk egy kiskanállal, majd a hegyes részeit behajtogatjuk, úgy, hogy olyan legyen mint egy levélboríték. Tejföllel elkevert tojássárgájával megkenjük, közepes lángon szép sárgára sütjük.
Szerelmesünknek kedveskedhetünk vele. Jó étvágyat!
Melissza receptje.