- 6 doboz (125 g-os) natúr joghurt
- 3 dl tejszín
- 6 evőkanál cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg szeder (vagy más gyümölcs)
- 1 csomag étkezési zselatin
Kis lángon óvatosan összemelegítjük a kétféle cukrot a joghurttal. Belekeverjük a zselatint, és hagyjuk az egészet kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan a kihűlt zselatinos joghurtmasszához keverjük, majd beleforgatjuk a megmosott, lecsöpögtetett gyümölcsöt is. Egy őzgerincformát fóliával kibélelünk, és beleöntjük a készre kevert masszát. Betesszük a fagyasztóba 1-2 órára, hogy jól megdermedjen. Tálaláskor tálra borítjuk, lehúzzuk róla fóliát, és díszítésként gyümölccsel kirakjuk.
Mészáros Jánosné receptje.