- 300 g étcsokoládé
- 225 g vaj
- 75 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 200 g tejcsokoládé (darabokra tördelve)
- 50 g mogyoró (sótlan)
- 3 tojás
- 225 g cukor
- 175 g szeder
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Forró vízgőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét. Keverjük bele a vajat, majd vegyük le a hőről. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a darabolt tejcsokit és a mogyorót. Egy külön edényben verjük fel a tojásokat a cukorral. Csorgassuk az olvasztott csokoládét a tojáshoz, verjük tovább együtt, majd keverjük hozzá a lisztes keveréket, és a szedret. Öntsük egy előkészített, sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük kb. 40 percig. Ha kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni legalább egy órát fogyasztás előtt. Szórjuk meg porcukorral, és kínáljuk felvert tejszínhabbal, szederrel díszítve.
Csokiimádóknak kötelező!
Szabókiné Jung Andrea receptje.