- 1 csomag mélyhűtött, leveles vajas tészta (40 dkg)
- 15 szelet bacon
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- só
A tészta nyújtásához:
- liszt
A felengedett leveles tésztát félbevágjuk, majd belisztezett deszkán mindkét darabot 3 milliméter vastagra nyújtjuk. Az egyik lapra ráfektetjük a szalonnaszeleteket, a másik tésztalappal beborítjuk. Nyújtófával kissé összenyomjuk, majd éles késsel kétujjnyi széles, kb. 10 centi hosszú darabokra vágjuk. A tésztacsíkokat megcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. Felvert, enyhén sózott tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük, és forró sütőben (220°C; légkeveréses sütőben 200°C) 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük.
Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom.