Tészta:
- 60 dkg liszt
- 13 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 tojás
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1,5 csomag sütőpor
- annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen.
Töltelék:
- 50 dkg dió
- 50 dkg mák
- 20-20 dkg cukor
- 5-5 dkg mazsola
- fél-fél marék mazsola
- fahéj
- kevés tej
- 2 alma
A kétféle töltelékhez kikeverjük a diót és a mákot is a cukorral, a mazsolával, a zsemlemorzsával és a fahéjjal. Kevés tejjel kenhető állagúvá válik. (Nem szoktam megfőzni.) Mindezt jól elkeverjük, megfelezzük és a kinyújtott tésztára szétkenjük. Mielőtt feltekerjük, minden tekercsre ráreszelünk fél almát.
A tésztához valókat összegyúrjuk, négyfelé osztjuk, nyújtjuk, töltjük, feltekerjük. A tekercseket tepsibe tesszük, tojással megkenjük. A tetejét villával megszurkáljuk, 10 percre a hűtőbe tesszük (hogy a tekercsek ne repedezzenek be). Előmelegített sütőben sütjük. Tepsiméret: 30 x 34 cm. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje is.
4 rúd lesz ebből a mennyiségből.
Csuhaj Tiborné Zsuzsi receptje.