Tészta:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 3 evőkanál darált dió
Krém:
- 500 ml tej
- 6 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A tészta hozzávalóiból dupla adagot készítünk és két lapot sütünk belőle. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, közben a fele cukorral kikeverjük a sárgát. Mikor kemény a fehérje, beleszórjuk a maradék cukrot, és még keverünk rajta párat. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgát, óvatosan keverve. A gépet eltesszük, és apránként hozzáadjuk a lisztet, minden kanál után átkeverjük. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 °C-on sütjük, míg a tűpróba sikeres lesz. Sütésnél az első 10 percben nem szabad a tűzhely ajtaját kinyitogatni. A krémhez a hozzávalókat összefőzzük, kivéve a margarint és a porcukrot. Langyosra hűtjük és ezután a habosra kevert porcukros margarint is hozzákeverjük. A piskótát megtöltjük a krémmel, a tetejére is teszünk belőle, majd megszórjuk csokidarával. Hidegre tesszük és másnap szeleteljük.
Andi néni receptje az Andi néni saját receptjei oldalról, ahol még sok-sok finom házias étel és desszert receptjét találhatjátok meg.