A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 késhegynyi szalalkáli
- 1 dl tejföl
- 2 tojássárgája
A tetejére:
- 2 tojásfehérje
- 5-5 dkg reszelt trappista és parmezán sajt.
A lisztet, a vajat, egy csipet sót, a szódabikarbónát, a szalalkálit összemorzsoljuk, majd beletesszük a tejfölt és a tojások sárgáját. Simára gyúrjuk, letakarjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve a tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk és formákkal kiszúrjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit. A sütőt előmelegítjük. A formák tetejét megkenjük a jól elkevert fehérjével, és megszórjuk a sajttal. A tepsibe tesszük, és a sütőben 20-25 percig sütjük.
Vass Kató receptje.