A tésztához:
- 70 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 kis pohár kefir (1 dl, de helyettesíthetjük tejföl és joghurt keverékével)
- 1 dl étolaj
- 6 dkg cukor
- csipetnyi só
- 1-1,5 dl langyos tej
- 5 dkg élesztő
A krémhez:
- 1 csomag margarin
- 3 dkg só
vagy
- 1 csomag Lurpak margarin (ez esetben nem kíván további sózást)
A tetejére:
- 1 tojássárgája
- reszelt sajt
- köménymag, szezámmag, reszelt sajt
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd a többi hozzávalóval tésztává dagasztjuk. A margarint habosra keverjük a sóval. 4 részre osztjuk a tésztát. 30 cm-es átmérőjűre kinyújtunk egyet, megkenjük a habosra kevert, sózott margarin felével, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát. 16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire rakjuk. Ugyanígy elkészítjük a másik felét is. Tojássárgájával lekenjük, kelesztjük, megsütjük előmelegített sütőben 200°C-on fokon alul-felül sütéssel 15 perc alatt.
Tölthetjük szalonnával, sonkával vagy sajtkockákkal is. Tetejére szórhatunk reszelt sajtot, köménymagot, szezámmagot.
Sándor Andrea receptje.