Ha van némi maradék söröcskénk otthon, mindenképpen készítsük el ezt az ízletes, tévénézéshez kiválóan alkalmas ropogtatnivalót! 😉
- 20 dkg margarin
- 1/2 csésze sör (kb. 1 dl)
- 25 dkg liszt
- 1/2 csésze cukor
- 1 kávéskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
A hozzávalókat gyúrjuk össze, majd fóliába csomagolva, pihentessük egy órát (ha lágynak érezzük a végeredményt, az arányokat nyugodtan javítsuk, lehet bele keverni még lisztet). Szórjunk a nyújtódeszkára kristálycukrot, majd ezen nyújtsuk ki a tésztánkat, lehetőleg vékonyra. Különböző (kristálycukorba mártott) formákkal szaggassuk ki, szurkáljuk meg villával és süssük készre őket előmelegített sütőben, 250°C-on, kb. 6 percig. (Ez sütőnként eltérhet, főleg, ha van második adag is, amelynél már melegebb a sütő. A lényeg a szép, aranybarna szín.) A maradék tésztát, míg sül a süti ismét gyúrjuk össze, nyújtsuk és szaggassuk ki, majd mehet a sütőbe. 🙂
Szani konyhájából kaptuk a receptet.