- 1 kg liszt
- 2 dl étolaj
- 5 dl tej
- 7,5 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- 15 dkg margarin
- 1 tojás
- szezámmag
Az élesztőt 1 evőkanál kristálycukorral édesített 1,5 dl tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, a másik evőkanál cukrot, majd hozzáadjuk a 2 dl étolajat, a fél liter tejet, végül az élesztőt. Jól kidolgozzuk, kelni hagyjuk. 8 cipóra osztjuk, egyenként kör alakúra nyújtjuk, cikkekre vágjuk. A szélesebb végébe mogyorónyi margarint teszünk, felsodorjuk és kifli formájúra hajlítjuk. Tetejét megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal. Forró sütőben szép pirosra sütjük.
Lévai Györgyné receptje.