- 1 kg liszt
- 1,5 dl étolaj
- 1 evőkanál cukor
- 2 teáskanál só
- 5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 2 db krémsajt (Camping tejszínes)
- 25 dkg margarin
- 1 tojás
A tejből kiveszek kb. 1 dl mennyiséget, meglangyosítom, picit megcukrozom, és belemorzsolom az élesztőt. A lisztet az olajjal és a cukorral, sóval összedolgozom, majd hozzáadom a felfuttatott élesztőt, és a maradék tejet. Jól összegyúrom. Ha kemény, még egy pici tejet lehet hozzáadni. Beleteszem a kelesztő tálba, és kelesztem. Ha jól megkelt, lisztezett gyúródeszkán 6 cipóra osztom. A cipókat kerekre nyújtom, kb. 3-4 mm-re. A két darab krémsajtot elosztom 6 egyforma részre, a margarint pedig 48 db kockára. A kinyújtott cipót megkenem a krémsajttal, majd derelyevágóval 8 részre osztom. A széles oldalára teszek egy kis kocka margarint, és feltekerem kifli formára. A kiflik tetejét a felvert tojással megkenem, és megsózom. Tehetek rá lenmagot, vagy szezámmagot is. Előmelegített sütőben közepes lángon 12-20 percig szép pirosra sütöm. A tepsit nem kell se zsírozni, se lisztezni.
Perlanegra receptje.