A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- 1 teáskanál só
- 3 tojássárgája
- 20 dkg vaj
- 20 dkg főtt füstölt hús
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
A tészta nyújtásához:
- kevés liszt
A tészta megkenéséhez:
- 1 tojás
A lisztet mély tálba szórjuk, és elkeverjük benne a sütőport, a törött fekete borsot, valamint a sót. Mélyedést készítünk a közepébe, és beleöntjük a tojássárgákat. A főtt füstölt húst ledaráljuk. A reszelt sajtot, a füstölt húst és az elforgácsolt vajat a lisztes tojással sima tésztává gyúrjuk. Cipóvá formáljuk, a felületét belisztezzük, és a hűtőszekrénybe tesszük fél órára.
Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és 2 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egymáshoz nem túl közel sütőlemezre tesszük, és a tetejüket megkenjük kevés felvert tojással. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, és 5 perc múlva a lángot takarékra mérsékelve, megsütjük. A sütőlemezről óvatosan, lapáttal alányúlva, még melegen levesszük, és tálra vagy tálcára rakjuk.
Fűszeres, finom borkorcsolya száraz vagy félszáraz, fehér- vagy vörösbor mellé.