Tészta:
- 25 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 3-4 evőkanál tejföl
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna pici ecettel felfuttatva (vagy 1/2 csomag sütőpor)
- 3 evőkanál kakaó
Ebből tésztát gyúrunk, majd 2 lapot sütünk belőle 25 × 35 cm-es tepsiben.
Töltelék:
- 4 tojásfehérjéből habot verünk, majd lassanként hozzáadunk
- 23 dkg cukrot
Gőz fölött tovább verjük kemény habbá. 25-30 dkg darált mogyorót keverünk bele, majd a kész krémet a két lap közzé kenjük.
Krém:
- 6 tojássárgáját
- 25 dkg cukorral
- 3 dl tejjel
- 2 evőkanál liszttel simára kikavarunk
Sűrű krémmé főzzük. Amíg hűl, elkészítjük a vajkrémet (20 dkg margarin, 15 dkg porcukor). A kettőt eldolgozzuk, majd ezt kenjük a süti tetejére. A tetejét darált mogyoróval megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.