Tészta:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 3/4 csomag szalalkáli (kb. 10 g)
- 1 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál zsír
- annyi tej, hogy gyúrható legyen
Krém:
- 5 dl tej
- 5 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tésztából 3 világos lapot sütünk egy nagyobb méretű tepsiben. A tejjel állandó keverés mellett felfőzzük a lisztet. A porcukrot és a margarint a vaníliás cukorral habosra keverjük. A kihűlt krémet és a kikevert margarint összedolgozzuk, majd a lapokat megtöltjük. Másnap szeleteljük, és előtte porcukorral meghintjük.
Nagyon finom, érdemes kipróbálni!
Mészáros Jánosné Éva receptje.