Tészta:
- 30 dkg liszt
- 6 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl tej
Krém:
- 3 tojás
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 1 liter tej
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a 3 tojássárgát 25 dkg porcukorral, pici tejjel jól kikeverjük. A 2 csomag vaníliás cukrot a liszttel elvegyítjük, és hozzákeverjük a tojásos masszához, majd apránként hozzáadjuk a többi tejet is. Csomómentesre kikeverjük, és megfőzzük. A 3 tojásfehérjét keménnyé habbá verjük, és laza mozdulatokkal a még forró, főtt krémbe forgatjuk. Megtöltjük a lapokat a még meleg krémmel. A felső lapot megszórjuk porcukorral.
Nagyon finom sütemény!
Dancsi Ildikó receptje.