Tészta:
- leveles tészta
Krém:
- 5 dl tej
- 6 tojás
- 10 dkg + 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
Két lapot kell sütni a leveles tésztából, én most Drávai Szabina mindenre jó leveles tésztájából készítettem (nagyon finom!). Az egyiket felkockázom, az lesz a teteje. Először vizet teszek fel melegedni a gőznek. A 6 tojássárgáját a 10 dkg cukorral jól kikeverem, hozzáadom a 15 dkg lisztet, a vaníliás cukrot és egy kicsi hideg tejet, a többit megmelegítem. A tűzről leveszem a tejet, és hozzáöntöm az előzőleg összekevert anyagot. Közben állandóan keverem. Lassú tűznél kell sűrűre főzni. Ha kész, félreteszem és elkezdem a tojásfehérjét felverni. Hozzáadom a 20 dkg cukrot, majd vízgőz felett verem tovább. Mikor már átmelegedett és kezd keményedni, beleforgatom a főtt krémbe, és lehet is tölteni a krémest. Miután kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.
Kiss Imréné Magdi receptje.