A tésztához:
- 4 tojás
- 4 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál méz
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg olvasztott margarin
- 50 dkg liszt
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- ha kell, a gyúráshoz kevés tej.
A krémhez:
- 2 liter tej
- 6 tojássárgája
- 10 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 2 db mandula aroma
A tésztához az anyagokat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk, mert sülés közben megemelkednek. A tepsi hátoldalán 150°C-on kb. 20 percig sütjük. Ha megsült mindhárom lap, a következő krémmel töltjük: a tejet felforraljuk, egy másik edényben a tojássárgákat a liszttel és a cukorral csomómentesre kikeverjük, ezt felhígítjuk kevés meleg tejjel, majd a többi tejhez öntjük, és állandó keverés mellett, lassú tűzön sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és beleöntjük a 2 db mandulaaromát. Ha kihűlt, ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat. A tetejére csokoládébevonót teszünk.
A mandula aromától zöld színű lesz a krém, ami a csokis tésztával nagyon jól mutat, és finom is!
Nagy Zsuzsanna receptje.