- 1 csomag (4 lapos) réteslap (aki tud saját maga készíteni, az kb. ekkora adagot készítsen)
- 1-1,5 kg sárgarépa (én a rövid, gömbölyű végűt használom, mert szerintem az édesebb)
- 1 citrom lereszelt héja
- ízlés szerint cukor
- csipet só
- olaj vagy olvasztott vaj a réteslap megkenéséhez
A sárgarépát sajtreszelőn lereszelem, levétől kinyomkodom (ugyanúgy, mintha káposztát dinsztelnék!), a sót és a cukrot ráhintem, megdinsztelem, majd ha kihűlt, bele reszelem a citrom héját. Ezután a szokott módon a réteslapot (2 lapot) megkenem az olvasztott vajjal, vagy olajjal, ráteszem a répa egyik felét, feltekerem, a tetejét is megkenem az olajjal, vagy vajjal. (A répa másik felét a másik (2 lap) réteshez használom fel.) Sütőbe teszem, s közepes hőfokon világos pirosra sütöm. Viszonylag hamar megsül!
A répa kinyomkodott levét átszűröm sűrű szitán, palackba töltöm, és hűtőszekrénybe teszem. Nagyon finom, vitamindús ivólé! Keverhetek hozzá natúr narancslevet, úgy még pikánsabb, de fogyasztható önmagában is. A gyerekek szeretik!